Prehrana i dijetetika

Home / O nama / Nezdravstvene službe i odjeli / Prehrana i dijetetika

Odjel za prehranu i dijetetiku

U procesu liječenja i oporavka bolesnika Opće bolnice Zadar uključen je i Odjel za prehranu i dijetetiku. Prehrana osim kao važan faktor preventivne medicine, ima ulogu i u procesu liječenja pacijenata, posebno kod onih pacijenata koji su pothranjeni ili čije zdravstveno stanje zahtjeva posebnu dijetu. Odgovarajuća prehrana poboljšava ishode liječenja te je stoga vrlo važno svim pacijentima osigurati obrok koji odgovara njihovom zdravstvenom stanju i potrebama.

Da bi svaki pacijent dobio točno propisan, topli i lijepo serviran obrok na Odjelu za prehranu i dijetetiku brine ukupno 48 stručnih i osposbljenih djelatnika (voditelj Odjela, dijetetičar, dijetetičar nutricionist, voditelj kuhinje, kuhari, pomoćni radnici i skladištar).

Djelatnost Odjela za prehranu i dijetetiku uključuje:

  • planiranje i izrada jelovnika za bolesnike na standardnoj ili specifičnoj dijeti ovisno o dijagnozi i procjeni njihovih liječnika
  • nabavu i kontrolu namirnica od prijema, skladištenja, izdavanja, procesa pripreme sve do distribucije gotovih obroka (prema HACCP načelima )
  • savjetovanje pacijenata o važnosti pravilne prehrane i izrada individualnih jelovnika

Odgovorne osobe

Nastavkom pregledavanja naših stranica pretpostavit ćemo da se slažete s prihvaćanjem kolačića. više informacija

Opća bolnica Zadar koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti na stranici. Nastavkom pregleda naših stranica slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenje stranica OBZ-a klikni na dugme "Slažem se".

Zatvori