Odjel zaštite na radu

Odjel zaštite na radu

Odjel zaštite na radu u Općoj bolnici Zadar organiziran je u skladu s pozitivnim zakonskim propisima Republike Hrvatske.

Odjel obavlja upravne i stručne poslove, provedbom mjera i primjenom osnovnih, posebnih i priznatih pravila zaštite na radu, zaštite od požara i zaštite okoliša te otklanja opasnosti za život i zdravlje djelatnika i drugih osoba koje se po bilo kojoj osnovi nalaze na prostoru Bolnice.

S obzirom na djelatnost bolnica, osobita pozornost usmjerena je na osposobljavanje radnika za rad na siguran način, te redovito praćenje i osiguravanje liječničkih pregleda radnika raspoređenih na poslove s posebnim uvjetima rada. Za smanjenje opasnosti i rizika od nezgoda na radu koriste se osobna zaštitna sredstva. Svrha nam je stvarati sigurne radne uvjete kako bi se spriječile ozljede na radu, profesionalne bolesti i nezgode na radu, odnosno umanjivanje eventualnih štetnih posljedica ukoliko se opasnost ne može otkloniti.

Prilikom provođenja mjera poboljšanja zaštite na radu prioritet se poklanja radnim strojevima i uređajima koji moraju udovoljiti propisanim pravilima, te se stoga redovito ispituju od strane ovlaštenih pravnih osoba.

Odgovorna osoba

Nastavkom pregledavanja naših stranica pretpostavit ćemo da se slažete s prihvaćanjem kolačića. više informacija

Opća bolnica Zadar koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti na stranici. Nastavkom pregleda naših stranica slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenje stranica OBZ-a klikni na dugme "Slažem se".

Zatvori