U OB Zadar instaliran CATO sustav

U OB Zadar instaliran CATO sustav

U Općoj bolnici Zadar u okviru projekta ON TIME u travnju  je instaliran aplikativni sustav za propisivanje i pripravu citostatske terapije- CATO®.

Sustav omogućuje propisivanje individualnog plana liječenja za pojedinog bolesnika s visokom točnosti doze lijeka koja se priprema u centralnoj pripravi citostatika te omogućava efikasnije liječenje i praćenje liječenja naših pacijenata.

Sustavom omogućava potpunu kontrolu te pridonosi učinkovitijoj provedbi „5 pravila“ za pravilnu primjenu lijekova:

  1. PRAVI PACIJENT,
  2. PRAVI LIJEK,
  3. PRAVA DOZA,
  4. PRAVO VRIJEME,
  5. PRAVI NAČIN.

Do svibnja 2022 godine više od 300 pacijenata imati će koristi od ovog sustava.

Implementacijom sustava, Opća bolnica Zadar se priključila svim većim onkološkim centrima u zapadnoj Europi

 

Instalacija sustava dio je aktivnosti projekta sufinanciranog sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije kroz program INTERREG IPA CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Specifični cilj projekta je poboljšanje kvalitete usluga u sektoru javnog zdravstva i socijalne skrbi u prekograničnom području, Ukupna vrijednost projekta: 813.445,71 EUR,a sufinaciranje 85%

Više o projektu pogledajte na poveznici: https://www.bolnica-zadar.hr/eu-projekti/prevention-and-early-detectlon-for-more-effective-treatment-of-colon-and-breast-cancer/

Nastavkom pregledavanja naših stranica pretpostavit ćemo da se slažete s prihvaćanjem kolačića. više informacija

Opća bolnica Zadar koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti na stranici. Nastavkom pregleda naših stranica slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenje stranica OBZ-a klikni na dugme "Slažem se".

Zatvori