PROJEKT IMPROVING LABORATORY AND DIAGNOSIS OPERATIONAL SYSTEM – LAB-OP

PROJEKT IMPROVING LABORATORY AND DIAGNOSIS OPERATIONAL SYSTEM – LAB-OP

U Općoj bolnici Zadar je u okviru projekta LAB-OP u prosincu 2020 godine instaliran sustav zračne pošte.

Inovativni pneumatski sustav cijevi omogućuje bržu i manju kontaminaciju uzoraka kojom se se pridonosi smanjenju vremena potrebnog za liječenje pacijenata. Sustav je optimiziran i postavljen na način da se njime povezuje više bolničkih odjela u odvojenim zgradama bolnice s novim laboratorijem. Na taj način se omogućuje brža isporuka i obrada laboratorijskih uzoraka.
Do svibnja 2022. godine više od 20.000 pacijenata imati će koristi od ovog sustava.

Na stranici projekta pogledajte kako to izgleda
https://www.facebook.com/101086472059611/videos/532012257947220/

Instalacija sustava dio je aktivnosti projekta sufinanciranog sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije kroz program INTERREG IPA CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora.
Specifični cilj projekta je poboljšanje kvalitete usluga u javnom zdravstvu prekograničnog područja kroz povećanje efikasnosti laboratorijske dijagnostike te infrastrukturne zahvate i poboljšanje ljudskih kapaciteta u području laboratorijske dijagnostike s ciljem unaprjeđivanja razine pružene usluge.

Više o projektu pogledajte na poveznici https://www.bolnica-zadar.hr/eu-projekti/projekt-lab-op/

 

Nastavkom pregledavanja naših stranica pretpostavit ćemo da se slažete s prihvaćanjem kolačića. više informacija

Opća bolnica Zadar koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti na stranici. Nastavkom pregleda naših stranica slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenje stranica OBZ-a klikni na dugme "Slažem se".

Zatvori