Objavljena LAB-OP mobilna aplikacija o pravilnoj i pravovremenoj pripremi za laboratorijska ispitivanja

Objavljena LAB-OP mobilna aplikacija o pravilnoj i pravovremenoj pripremi za laboratorijska ispitivanja

U sklopu projekta LAB-OP – Poboljšanje laboratorijskog i dijagnostičkog operativnog sustava, sufinanciranog iz Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020., Zavod za javno zdravstvo Zadar objavio je mobilnu aplikaciju LAB-OP.

Mobilna aplikacija LAP-OP vam pruža informacije o pravilnoj i pravovremenoj pripremi za laboratorijska ispitivanja u Zadru, Baru i Livnu. S obzirom na to da dio pretraga može dati lažne rezultate ukoliko se ne pridržavamo uputa, LAB-OP odličan je način da na jednom mjestu dobijete sve informacije, pravilno se pripremite te osigurate točnost rezultata laboratorijskog ispitivanja.

Aplikacija sadrži upute za:

  • Pripremu bolesnika prije uzorkovanja krvi
  • Uzimanje uzorka mokraće
  • Prikupljanje uzorka stolice za test na okultno krvarenje
  • Prikupljanje uzorka za spermiogram

Odabir upute za pravilnu pripremu za laboratorijsko ispitivanje moguće je za sljedeće zdravstvene ustanove:

  • Opća bolnica Zadar
  • JZU Opšta bolnica “Blažo Orlandić” Bar
  • Zavod za javno zdravstvo Zadar
  • Županijska bolnica “Dr. fra Mihovil Sučić” Livno (BA)

Mobilnu aplikaciju LAB-OP moguće je preuzeti za Android i iOS.

Nositelj projekta LAB-OP je Opća bolnica Zadar, dok na projektu, uz Zavod za javno zdravstvo Zadar, sudjeluju i sljedeći partneri: JZU Opšta bolnica „Blažo Orlandić” Bar te Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 978.236,45 eura uz stopu sufinanciranja 85% bespovratnim sredstvima iz Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. te 15% iz vlastitih sredstava.

Više o projektu LAB OP.

Preporučujemo svim pacijentima koji dolaze na laboratorijska ispitivanja da preuzmu mobilnu aplikaciju kako bi se pravilno pripremili i osigurali točnost rezultata laboratorijskog ispitivanja.