ZGRADA DNEVNIH BOLNICA DOBILA JE DUŠU!

ZGRADA DNEVNIH BOLNICA DOBILA JE DUŠU!

Najbolje od hrvatskih županija od danas krasi zidove nove zgrade Dnevnih bolnica. Fotografije amaterskih i profesionalnih fotografa iz svih dijelova Lijepe naše, odnosno postav izložbe „Volim svoju županiju“, dar je Hrvatske zajednice županija Općoj bolnici Zadar.

Izložba je nastala nakon provedenog prošlogodišnjeg fotografskog natječaja koji već osam godina za cilj ima promociju ljepota i tradicija svih hrvatskih krajeva iz perspektive građana.

Iz Zadarske županije, iz godine u godinu, na natječaj pristiže najveći broj fotografija. Ove godine dvije su nagrađene; fotografija  Katice Mustapić osvojila je drugo mjesto te fotografija Marina Magaša koja je pobijedila u kategoriji najbolje fotografije snimljene dronom.

Izložbu je otvorio župan Zadarske županije Božidar Longin koji je zamjeniku ravnatelja Opće bolnice Zadar, dr.Ediju Karucu, simbolično uručio nagrađene zadarske fotografije.

„Nova zgrada dnevnih bolnica u cijelosti je opremljena modernom medicinskom tehnologijom, a cilj je bio dati zgradi dušu. Ove fotografije će krasiti zidove nove Dnevne bolnice, što će pacijentima zasigurno činiti boravak u našoj ustanovi ugodnijim. Stoga zahvaljujemo Hrvatskoj zajednici županija na ovom daru.”; kazao je dr.Karuc.

Katica Mustapić izrazila je zadovoljstvo što fotografije, među kojima i njezina nagrađena, krase zadarsku bolnicu. „Prije nekoliko sam godina ovdje bila hospitalizirana i imam samo riječi hvale za osoblje. Ovo je sada moja zahvala njima. Moja fotografija „Bura“ nosi snažnu poruku; unatoč olujama nastavite letjeti!“

Inače, ovo je drugi po redu dar Hrvatske zajednice županija našoj ustanovi. 2019.godine tadašnji je postav darovan za zgradu Poliklinike.