ZAPOČEO JE FESTIVAL INKLUZIJE, PRIDRUŽITE SE!

ZAPOČEO JE FESTIVAL INKLUZIJE, PRIDRUŽITE SE!

2.Dani djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji, u organizaciji Odjela za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru, Udruge za autizam Zadar, Udruge Cukrići Zadar, Udruge za Down sindrom Zadarske županije, Dječjeg vrtića Latica, Osnovne škole Voštarnica Zadar i Centra za pružanje usluga u zajednici Mocire, održat će se od 21. ožujka do 12. travnja.

Sve je započelo jutros, proslavom 33.rođendana Dječjeg vrtića Latica, a samo svečano otvaranje na programu je sutra u 18 sati u HNK Zadar kada nas očekuju glazbeno-scenski nastupi naših mališana.

Ovogodišnja manifestacija pod nazivom „Festival inkluzije: Upoznaj me!“ usmjerena je na osnaživanje djece i njihovih obitelji u društvenoj zajednici, ravnopravnu participaciju, promicanje podrške i jačanje osjećaja zajedništva s ciljem stvaranja inkluzivnog društva.

Inkluzivno društvo omogućuje svakom djetetu s teškoćama i osobi s invaliditetom da sudjeluje u svim aspektima života te razvije svoje pune potencijale bez obzira na izazove s kojima se suočavaju. Moto ovogodišnjeg Festivala inkluzije „Upoznaj me“ upućuje otvorenost za  prepoznavanje skrivenih potencijala i prihvaćanje različitosti stvarajući inkluzivno okruženje za sve.

Suorganizatori manifestacije su Gradska knjižnica Zadar, Hrvatsko narodno kazalište, II Palače, Narodni muzej Zadar, ŠC Višnjik, Znanstvena knjižnica Sveučilišta u Zadru, a sve se odvija uz podršku Centra NiNatal, Centra za rehabilitaciju Stančić, Kabineta za ranu intervenciju Caritasa Zadarske nadbiskupije, Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Zadar, Obrtničke škole Gojka Matuline, Opće bolnice Zadar, Studentskog savjetovališta Sveučilišta u Zadru, Udruge odgajatelja predškolske djece Maraške te Zadarske podružnice Hrvatskog logopedskog društva i svih drugih dragih ljudi koji su na različite načine dali svoj doprinos. Pokrovitelji su Grad Zadar i Zadarska županija.

Pridružite se i stvorimo INKLUZIJU!

Kompletan program je na linku:

Program 2.Dani djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji