U zajedništvu je snaga: Bolnicu će uskoro krasiti šareni mural

U zajedništvu je snaga: Bolnicu će uskoro krasiti šareni mural

S dolaskom proljeća, budi se i sivi betonski zid smješten uz samu prometnicu u ulici Nikole Šubića Zrinskog koja razdvaja Opću bolnicu Zadar od naše Poliklinike.

Vrijedne ruke Lorene Mamić, Filipe Ivanda i Sare Troskot, maturantica Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Zadar pod mentorstvom profesora Josipa Švaljeka i Martine Benete, polako završavaju rad na muralu za koji smo sigurni da će razveseliti prolaznike, posjetitelje, a i vozače se nađu u blizini.

Motiv: a što drugo nego borba protiv  koronavirusa? U jeku pandemije koja nas je zatekla, kreativnost je naše maturantice dovela do oslikavanja  silueta zdravstvenih djelatnika koji simbolično virusu rukom pokazuju „stop“.

Pod stručnim vodstvom svojih dragih profesora, učenice su prvo napravile skicu, zatim obrise, a tek su naposljetku moglo prionuti oslikavanju.

Ovim putem Opća bolnica Zadar zahvaljuje Školi primijenjene umjetnosti na  suradnji, te nadamo se da će izrada ovog šarenog murala biti samo mali početak naše uspješne suradnje.

Kako radovi napreduju, pogledajte na fotografijama u nastavku.

Nastavkom pregledavanja naših stranica pretpostavit ćemo da se slažete s prihvaćanjem kolačića. više informacija

Opća bolnica Zadar koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti na stranici. Nastavkom pregleda naših stranica slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenje stranica OBZ-a klikni na dugme "Slažem se".

Zatvori