Sretan Međunarodni dan primalja!

Sretan Međunarodni dan primalja!

Svake godine 05.svibnja, primalje obilježavaju svoj dan, Međunarodni dan primalja. Sama činjenica da je Svjetska zdravstvena organizacija 2020.godinu proglasila godinom medicinskih sestara i primalja, govori o neprocjenjivo važnoj ulozi medicinskih sestara i primalja u zdravstvenom sustavu.

Primaljstvo je jedna od najstarijih medicinskih struka u koju su stoljećima brojne primalje ugrađivale svoje znanje, iskustvo i vještine. Zadarske primalje su dale značajan doprinos razvoju primaljstva i ponosne su na činjenicu da je prva primaljska škola počela sa radom upravo u Zadru davne 1821. godine. Cijeli svoj radni vijek primalje posvećuju pomaganju ženama u njihovim najtežim, najizazovnijim, a istovremeno i najsretnijim trenucima u njihovom životu i životu njihovih obitelji.

Draga primaljo, tvoja utjeha,motivacija i podrška najdragocijenija je pomoć ženi, sudjeluješ u najznačajnijem događaju žene – dolasku na svijet novog bića. Da ste važne pokazale ste proteklih godinu dana u kojoj ste morale prihvatiti „novo normalno“. Ženama ste i partner, i utjeha i stručna ruka. Zato s pravom ove godine obilježavate svoj dan pod sloganom „Primalje su važne“.

Sretan vam vaš dan, Međunarodni dan primalja!

 

Nastavkom pregledavanja naših stranica pretpostavit ćemo da se slažete s prihvaćanjem kolačića. više informacija

Opća bolnica Zadar koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti na stranici. Nastavkom pregleda naših stranica slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenje stranica OBZ-a klikni na dugme "Slažem se".

Zatvori