Otorinolaringologija

Home / Službe i odjeli / Otorinolaringologija

Odjel za otorinolaringologiju

Na Odjelu za otorinolaringologiju obavljaju se sljedeće vrste poslova: opći specijalistički orl pregledi; dijagnostički pregledi: otomikroskopija, fiberskopija i endoskopija gornjega aerodigestivnoga trakta, endoskopija nosa i paranazalnih sinusa; suvremeni operativni zahvati iz područja onkologije glave i vrata; ugradnja sistema govornih proteza (PROVOX, Blom Singer); plastično rekonstruktivni zahvati iz područja glave i vrata uključujući estetske zahvate nosa i lica te rekonstruktivne zahvate s lokalnim i regionalnim režnjevima; suvremeni operativni zahvati iz područja bolesti nosa i paranazalnih sinusa (funkcionalna endoskopska kirurgija sinusa, FESS); suvremeni operativni zahvati iz područja laringologije; suvremeni operativni zahvati iz područja vanjskoga i srednjega uha; operativno liječenje bolesti štitne i paratireodine žlijezde; operativni zahvati iz područja traumatologije glave i vrata

Stacionarna djelatnost

  • Dnevna bolnica ORL
  • ORL – jednodnevna kirurgija
  • Odsjek za otorinolaringologiju
  • Odsjek operacijskog trakta

Polikliničko-konzilijarna djelatnost

  • Opća ORL ambulanta
  • Ambulanta za audiologiju
  • Ambulanta za audiologiju i vestibulologiju
  • Ambulanta za maksilofacijalnu kirurgiju
  • Ambulanta za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju

e-mail

orlzadar@gmail.com

Odgovorne osobe:

Osnovne informacije:

Opća ORL ambulanta

Opis djelatnosti: specijalistički pregledi iz otorinolaringologije
Radno vrijeme: svaki dan od 08:00-15:00
Pauza za dnevni odmor: 10:00-10:30h

Ordinacija za audiologiju i vestibulogiju

Opis djelatnosti: u ambulanti za audiovestibulologiju obavlja se suvremena dijagnostička audio-vestibulološka obrada: (timpanometrija, STAR, tonalna i govorna audiometrija, vestibulometrija, evocirani slušni potencijali moždanoga debla: ABR (Auditory Brainstem Response).
Radno vrijeme: utorak od 14:00 – 20:00 h, ostali radni dani od 08:00 – 15:00h

Ordinacija za plastičnu kirurgiju

Upis pacijenata i informacije na kontakt broj: (023) 505-392

Opća ORL ambulanta

Radno vrijeme: svaki dan od 08:00-15:00
Pauza za dnevni odmor: 10:00-10:30h
Upis pacijenata i informacije na kontakt broj: 023/505-392

 

Ordinacija za audiologiju i vestibulogiju

Radno vrijeme: ponedjeljak/srijeda/četvrtak/ petak od 08:00 – 15:00h, utorak od 14:00-20:00 h

Pauza: 11:30-12:00h,

Izdavanje nalaza od 10:30h
Upis pacijenata i informacije na kontakt broj: 023/505-339 

Ordinacija za plastičnu kirurgiju

Upis pacijenata i informacije na kontakt broj: 023/505-392

Informacije o pacijentima mogu se dobiti svakim radnim danom u vremenu od 14:00 – 15:00h

Dozvoljeno vrijeme posjeta na odjelu je od 15:00 – 18:00 h svakoga dana.

U periodu od 2008. do 2011. godine djelatnici Odjela za otorinolaringologiju sudjelovali su u znanstveno istraživačkome projektu „Istraživanje patofiziologije bolesti srednjega i unutarnjega uha“ u suradnji sa Sveučilištem Paris 7-Diderot, Inserm U-867 i Institutom Ruđer Bošković, Laboratorij za oksidacijski stres. Projekt je bio financiran od strane Ministastva znanosti, obrazovanja i sporta RH putem Fonda „Jedinstvo uz pomoć znanja“, i Europske organizacije za molekularnu biologiju (EMBO).
Na Odjelu za otorinolaringologiju se provode redovita trajna usvršavanja iz različitih područja otorinolaringologije i tijekom proteklih nekoliko godina održani su sljedeći stručni kongresi i radionice:

Tečaj trajnoga usavršavanja „Osnova zatvaranja rane i primjena lokalnih režnjeva u kirurgiji glave i vrata“, u suradnji s Klinikom za bolesti uha, grla i nosa i kirurgiju glave i vrata Zagreb, rujan 2009. godine.

Prvi francusko-hrvatski otološki dani, u suradnji sa Sveučilištem Paris 7 Diderot i Sekcijom za otoneurologiju, Hrvatskoga društva za otorinolaringologiju, a pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Francuske Republike u Zagrebu, listopad 2009. godine.

Radionica iz suvremene otokirurgije, travanj 2012. godine. Na radionici je gost predavač bio profesor Alexis Bozorg Grayeli sa Sveučilišta Paris 7-Diderot. Tijekom trajanja radionice izvršeno je nekoliko suvremenih operativnih zahvata iz područja otokirugije (operacija otoskleroze te ugradnja prvoga Bone Anchored Hearing Aid, BAHA implanta)

Nastavkom pregledavanja naših stranica pretpostavit ćemo da se slažete s prihvaćanjem kolačića.<br><br> više informacija

Opća bolnica Zadar koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti na stranici. Nastavkom pregleda naših stranica slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenje stranica OBZ-a klikni na dugme "Slažem se".

Zatvori