Obavijest (prisutnost pratnje pri porodu)

Obavijest (prisutnost pratnje pri porodu)

Nastavno na trenutnu epidemiološku situaciju u Zadarskoj županiji vezanu uz trend smanjivanja broja novozaraženih osoba od COVID-19, u Općoj bolnici Zadar je dozvoljena prisutnost pratnje tijekom poroda, uz epidemiološki uvjet da osoba u pratnji ispunjava jedan od dolje tri navedena kriterija:

  •   priložiti dokaz – POTVRDU O CIJEPLJENJU PROTIV COVID-19, uz uvjet da je prošlo više od 14 dana od primitka druge doze cjepiva ili 14 dana od primitka 1 doze cjepiva J&J;
  •   priložiti dokaz –POTVRDU DA JE PREBOLJELJEN COVID-19 unutar 180 dana od početka bolesti;
  •   priložiti dokaz – NALAZ PCR TESTA NA SARS-CoV-2 ne stariji od 48 sati.

Osoba u pratnji treba koristi FFP2 ili KN95 masku (koju će sama osigurati), te ostalu zaštitnu opremu koja je inače propisana od strane Službe za ginkologiju i opstetriciju. Ostalu zaštitinu opremu (osim FFP2/KN95 maske) osigurati će Odjel rodilišta i rađaone neposredno prilje ulaska u prostor rađaone.

Iznimno, zbog okolnosti položen porođajni tečaj nije nužan uvjet za prisustvo na porodu!

 

 

 

Nastavkom pregledavanja naših stranica pretpostavit ćemo da se slažete s prihvaćanjem kolačića. više informacija

Opća bolnica Zadar koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti na stranici. Nastavkom pregleda naših stranica slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenje stranica OBZ-a klikni na dugme "Slažem se".

Zatvori