Obavijest o prisutnost pratnje pri porodu

Obavijest o prisutnost pratnje pri porodu

Nastavno na trenutnu epidemiološku situaciju u Zadarskoj županiji vezanu uz bolest COVID-19, u Općoj bolnici Zadar dozvoljena je prisutnost pratnje pri porodu, uz sljedeće uvjete.

Osobe u pratnji pri porodu obvezne su na trijažnom ulazu u Opću bolnicu Zadar kao i ovlaštenim osobama u Službi za ginekologiju i opstetriciju, predočiti EU COVID potvrdu o cijepljenju, preboljenju odnosno testiranju na SARS-CoV-2 ili drugi odgovarajući dokaz. Osobe u pratnji trebaju koristi FFP2 ili KN95 masku (koju će sama osigurati), te ostalu zaštitnu opremu koja je inače propisana od strane Službe za ginekologiju i opstetriciju. Ostalu zaštitnu opremu (osim FFP2/KN95 maske) osigurati će Odjel rodilišta i rađaone neposredno prije ulaska u prostor rađaone.

Ukoliko se kod osoba u pratnji, na temelju trijaže procijeni visoki rizik izloženosti infekciji SARS-CoV-2, odnosno ukoliko postoje simptomi koji pobuđuju sumnju na COVID-19, istima zbog zaštite bolesnika i osoblja ustanove neće biti omogućen ulazak u Opću bolnicu Zadar te tako niti prisustvo pri porodu.

Napominjemo kako iznimno, zbog okolnosti položen porođajni tečaj nije nužan uvjet za prisustvo pri porodu!”