Obavijest o početku rada peloidne ambulante u Ninu

Obavijest o početku rada peloidne ambulante u Ninu

Odjel za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju Opće bolnice Zadar i ove ljetne sezone započinje s radom u peloidnoj ambulanti u Ninu u razdoblju od 27. lipnja do 26. kolovoza 2022. godine. Pacijenti sve potrebne informacije mogu dobiti na Odjelu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju na brojevima telefona 505-034 i 505-281.
Kako bi ostvarili navedenu uslugu pacijenti od svoga liječnika opće prakse trebaju uzeti D1 uputnicu za peloidnu terapiju i s njom se javiti u peoidnu ambulantu u Ninu. Ambulanta radi svakim radnim danom, osim vikenda i blagdana, od 7:30 do 12:30 sati.

Kao što je poznato terapija ljekovitim blatom u kojem obično prevladavaju sumpor, kalcij i magnezij, ima izrazito pozitivno djelovanje na ljudski organizam, poboljšava tonus muskulature, a što je najvažnije pomaže pri ublažavanju tegoba izazvanih raznim reumatskim oboljenjima i pri liječenju istih. Osobito je važno što se ovom terapijom potiče cirkulacija i prokrvljenost, izmjena tvari i izlučivanje štetnih tvari iz organizma, a općenito se jača imunološki sustav.