Državni tajnik Silvio Bašić posjetio je danas OB Zadar
Državni tajnik Silvio Bašić posjetio je danas OB Zadar

Državni tajnik Silvio Bašić posjetio je danas OB Zadar

Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Silvio Bašić, u pratnji župana Božidara Longina i gradonačelnika Branka Dukića posjetio je danas Opću bolnicu Zadar gdje ga je ravnatelj Željko Čulina upoznao s najvažnijim aktivnostima koje se provode u sklopu ustanove.

Ugodno sam iznenađen postignutim napretkom i kvalitetom usluge koju pruža Opća bolnica Zadar. Bolnica je ostvarila značajan iskorak u posljednjih nekoliko godina, pogotovo s novom opremom koja podiže kvalitetu pružanja zdravstvenih usluga. Prvenstveni cilj mojeg posjeta zadarskoj bolnici bio je zahvaliti na svim aktivnostima koje bolnica poduzima u borbi protiv koronavirusa kao i u pružanju adekvatne zdravstvene skrbi svim pacijentima“, istaknuo je Silvio Bašić.

Značajan doprinos u ostvarenju povećanja kvalitete zdravstvenih usluga koje se obavljaju u OB Zadar ima i Ministarstvo zdravstva koje je samo tijekom protekle godine zadarskoj bolnici doniralo 16,2 milijuna kuna vrijednu opremu pa je državni tajnik ovom prigodom obišao novi RTG uređaj za interventne kardiološke zahvate – angiosalu te novi CT uređaj koji su financirani sredstvima dodijeljenim od strane Ministarstva.

Upoznali smo državnog tajnika s aktivnostima Opće bolnice Zadar po pitanju zbrinjavanja pacijenata s naglaskom na COVID odjele. Upoznali smo ga djelovanjem pojedinih bolničkih odjela i službi, primjerice s radom Odjela za kardiologiju koji je odjel s vrhunskom opremom i stručnjacima i kao takav je, slobodno možemo kazati, u rangu kliničkih bolnica. Zahvalio sam mu na aktivnoj potpori ministarstva radu naše bolnice te očekujemo da će se dobra suradnja i dalje nastaviti“, poručio je ravnatelj Čulina.

Državni tajnik Silvio Bašić obišao je u pratnji ravnatelja Čuline, župana i gradonačelnika i 50 milijuna kuna vrijedne radove na izgradnji i opremanju zgrade Dnevnih bolnica koji se provode u sklopu EU projekta Izgradnja i opremanje dnevne bolnice Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju Opće bolnice Zadar, koji su u završnoj fazi.

 

Nastavkom pregledavanja naših stranica pretpostavit ćemo da se slažete s prihvaćanjem kolačića. više informacija

Opća bolnica Zadar koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti na stranici. Nastavkom pregleda naših stranica slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenje stranica OBZ-a klikni na dugme "Slažem se".

Zatvori