Odsjek za dijetetiku i prehranu

Home / Odsjek za dijetetiku i prehranu

U postupku liječenja i oporavka bolesnika Opće bolnice Zadar uključen je i Odsjek za dijetetiku i prehranu. Prehrana kao važan faktor preventivne medicine, odnosno procesa liječenja, zajedno s drugim mjerama liječenja pridonosi ozdravljenju. Na odsjeku prehrane zaposleno je ukupno 45 djelatnika (voditelj odsjeka, voditelj kuhinje, dijetetičar, kuhari, pomoćni radnici i skladištar). Stručni i osposobljeni kadrovi predani su našem krajnjem cilju,  a to je točno propisan, topli i lijepo serviran obrok za sve bolesnike!

Izvedbom i opremom nove centralne kuhinje izgrađene 2009. godine osiguran je okvir mjera potrebnih za postizanje sigurnosti i zdravstvene ispravnosti pripremljenih jela. Odsjek prehrane uključuje i mliječnu kuhinju u kojoj se vrši priprema dojenačkih obroka, a smještena je na Odjelu pedijatrije.

 

Djelatnost Odsjeka za dijetetiku i prehranu uključuje:

  • planiranje i izradu jelovnika za bolesnike na standardnoj ili specifičnoj dijeti ovisno o dijagnozi i procjeni njihovih liječnika (sukladno Odluci o standardu prehrane bolesnika u bolnicama, NN 59/15)
  • nabavu i kontrolu namirnica od prijema, skladištenja, izdavanja, procesa pripreme sve do distribucije gotovih obroka( odvija se prema HACCP načelima )
  • savjetovanje pacijenata o važnosti pravilne prehrane i izradu individualnih jelovnika

 

Odgovorna osoba

Nastavkom pregledavanja naših stranica pretpostavit ćemo da se slažete s prihvaćanjem kolačića.

više informacija

Opća bolnica Zadar koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti na stranici. Nastavkom pregleda naših stranica slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenje stranica OBZ-a klikni na dugme "Slažem se".

Zatvori