Ispred Opće bolnice Zadar podignuti šatori za potrebe zdravstvenog zbrinjavanja oboljelih od koronavirusa

Ispred Opće bolnice Zadar podignuti šatori za potrebe zdravstvenog zbrinjavanja oboljelih od koronavirusa

Sukladno Odluci ministra obrane RH i zapovijedi načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, a temeljem zahtjeva Opće bolnice Zadar, u cilju pružanja pomoći lokalnoj zajednici i institucijama civilnog društva u borbi protiv suzbijanja epidemije koronavirusa SARS-CoV-2, pripadnici Zapovjedništva za potporu u petak, 11. rujna 2020. godine ispred Opće bolnice Zadar postavili su dva šatora s pripadajućim termogenima i agregatima te dvadeset ležaja za potrebe zdravstvenog zbrinjavanja oboljelih od koronavirusa.

Dan ranije stigla su i tri stambena kontejnera za smještaj medicinskog osoblja i opreme potrebne za skrb o oboljelima. Šatore i kontejnere zatražila je Opća bolnica Zadar u suradnji sa Stožerom civilne zaštite Zadarske županije.

– Prema najavama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo tijekom jeseni očekuje se povećan broj oboljelih s težom kliničkom slikom, što nas je među ostalim primoralo da se pripremamo na nadolazeće razdoblje – istaknuo je ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina i dodao da je unatoč poduzetim mjerama i osiguranom prostoru za smještaj oboljelih od koronavirusa, zbog povećanog prijema bolesnika te nepredviđenih situacija smanjen raspoloživi broj stacionarnih kapaciteta bolnice.

 

Nastavkom pregledavanja naših stranica pretpostavit ćemo da se slažete s prihvaćanjem kolačića.<br><br> više informacija

Opća bolnica Zadar koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti na stranici. Nastavkom pregleda naših stranica slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenje stranica OBZ-a klikni na dugme "Slažem se".

Zatvori