Opća bolnica Zadar nabavila je dva aparata – CLEAN CUBE PRO

Opća bolnica Zadar nabavila je dva aparata – CLEAN CUBE PRO

Opća bolnica Zadar nabavila je dva aparata za dekontaminaciju i dezinfekciju aerosolnim raspršivanjem (CLEAN CUBE PRO) s kolicima za aparate, u vrijednosti od 99.275,00 kn. Aparati su financirani iz redovnih sredstava Opće bolnice Zadar, a služe za potrebe Odjela za pedijatriju i Službe za interne bolesti.

Obzirom da SARS CoV-2 može preživjeti na površinama različitih materijala najmanje 2-3 dana, površine potencijalno kontaminirane virusom COVID-19 treba očistiti, te propisno dezinficirati. Naime, sadašnji znanstveni dokazi ukazuju da kontaminirana okolina igra važnu ulogu u širenju mikroorganizama, a prijenos mikroorganizama na bolesnike ili zdravstveno osoblje se zbiva putem kontakata s kontaminiranim površinama u okolini ili indirektno putem kontaminiranih ruku, predmeta i opreme.

Uvođenjem novih inovativnih metoda dekontaminacije bolesničkih soba „bez dodira“ i prostora s pripadajućim inventarom povećava se razina sigurnosti boravka bolesnika u tako dekontaminiranoj bolesničkoj sobi, ali i sigurnosti u radu zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika kod zbrinjavanja bolesnika sa sumnjom na bolest COVID 19 ili kod oboljelih bolesnika od COVID 19. Jedna od navedenih inovativnih tehnologija u borbi protiv COVID 19 je primjena aparata za automatsku dezinfekciju površina i zraka na bazi vodikovog peroksida.

Nastavkom pregledavanja naših stranica pretpostavit ćemo da se slažete s prihvaćanjem kolačića.<br><br> više informacija

Opća bolnica Zadar koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti na stranici. Nastavkom pregleda naših stranica slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenje stranica OBZ-a klikni na dugme "Slažem se".

Zatvori