Poziv za sjednicu Stručnog vijeća 29.5.2020.

OPĆA BOLNICA ZADAR
STRUČNO VIJEĆE

Broj: 02-2988/20-1/20
Zadar, 25. svibnja 2020.

n/r PROČELNIKU SLUŽBE/
VODITELJU ODJELA/

P O Z I V

 

Pozivamo Vas da sudjelujete 78. sjednici Stručnog vijeća, koja se održava elektroničkim putem.

Molimo Vas da svoju suglasnost ili protivljenje u odnosu na predloženi dnevni red, te točke dnevnog reda kao i primjedbe na sadržaj istih, dostavite na e-mail adresu ravnatelj@bolnica-zadar.hr do dana 29. svibnja 2020. godine (petak) do 12:00 sati.

Predlažem sljedeći:

DNEVNI RED:

1. Usvajanje Zapisnika s 77. sjednice Stručnog vijeća
2. Organizacija rada OB Zadar; rad Centra za febrilne pacijente i potencijalno pozitivne pacijente na COVID-19

AD 1. Usvajanje Zapisnika s 77. sjednice Stručnog vijeća

AD 2. Organizacija rada OB Zadar; rad Centra za febrilne pacijente i potencijalno pozitivne pacijente na COVID-19

Odlukom o organizaciji rada od dana 18. svibnja 2020. Ur.Broj: 02-2858/20-1/20, a nastavno na postojeću epidemiološku situaciju COVID-19 te na potrebu organizacije liječenja febrilnih pacijenata kao i pacijenata potencijalno pozitivnih na koronavirus, organiziran je rad Centra za febrilne pacijente i potencijalno pozitivne pacijente na COVID-19 (kao izdvojene jedinice Objedinjenog hitnog bolničkog prijama).
U Centru se vrši prijam, trijaža i opservacija febrilnih bolesnika zbog testiranja na SARS CoV-2. Obzirom da će mikrobiološki laboratorij Zavoda za javno zdravstvo Zadar (ZZJZ) obavljati dijagnostiku pristiglih uzoraka na SARS CoV-2 u četiri termina (8:00, 12:00, 15:00, 19:00) takvi bolesnici bi se trebali kratko zadržati u Centru (planirano do 3 sata), te u skladu s dobivenim nalazom, pacijenta se premješta u izdvojeni dio Centra ili u Objedinjeni hitni bolnički prijam (OHBP). Svi bolesnici s hitnim stanjima koji zahtjevaju žurnu liječničku skrb (trijažna kategorija I i II) i dalje se pregledavaju u Objedinjenom hitnom bolničkom prijamu. Konzilijarne preglede u Centru obavljaju dežurni liječnici pojednih službi po upućenom pozivu dežurnog liječnika u Centru, a prema propisanom postupniku Opće bolnice Zadar.
Testiranje pacijenata s sumnjom na COVID-19 obavlja se od 7:00 do 15:00 sati u drive-in šatoru, dok od 15:00 do 7:00 sati testiranje obavlja tim u Centru prema rasporedu u smjenama. Pri tom treba postupati sukladno dopisu Ministarstva zdravstva od dana 22. svibnja 2020 ; Tumačenje, izmjene i dopune točke 5.1. Mjera reaktivacije bolničkog sustava u sklopu izlazne strategije RH za COPVID-19, objavljenih 29. travnja 2020 (dopis se dostavlja u privitku Poziva).
U slučaju promjenjene epidemiološke situacije kao i potrebe za prihvatom bolesnika oboljelih od koronavirusa Odjel COVID 2 i COVID JIL pripravni su za prihvat oboljelih.

Nadalje, nastavno na dosadašnju praksu rad ambulanti organizira se na način da se pacijenti pregledavaju u razmaku od 15 minuta. Ukoliko je to obzirom na organizaciju rada moguće, potreban je uvesti popodnevni rad ambulanti.

S poštovanjem,

Predsjednik Stručnog vijeća:
Jaša Pavić, dr.med.

 

Poziv za sjednicu stručnog vijeća

 

Nastavkom pregledavanja naših stranica pretpostavit ćemo da se slažete s prihvaćanjem kolačića.<br><br> više informacija

Opća bolnica Zadar koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti na stranici. Nastavkom pregleda naših stranica slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenje stranica OBZ-a klikni na dugme "Slažem se".

Zatvori