Međunarodni dan sestrinstva
Međunarodni dan sestrinstva
Međunarodni dan sestrinstva
Međunarodni dan sestrinstva

Međunarodni dan sestrinstva

Poštovani,

dana 12. svibnja 2020. godine s početkom u 19:00 sati ispred zgrade Službe za kirurgiju Opće bolnice Zadar, održati će obilježavanje međunarodnog Dana sestrinstva.
Dan sestrinstva tradicionalno se obilježava u cijelom svijetu u spomen na rođenje Florence Nihgtingale, začetnice modernog sestrinstva. Zadarsko bijelo srce je odličje koje se dodjeljuje medicinskim sestrama i tehničarima Zadarske županije, a u znak zahvalnosti za doprinos u promociji sestrinstva i zdravlja u zajednici u kojoj žive i djeluju.

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) 2020. proglasila je godinom medicinskih sestara/tehničara i primalja.
U svijetu je sestrinstvo prepoznato kao jedna od najhumanijih i najetičnijih profesija. Radeći u timu, medicinske sestre/tehničari i primalje pridonose namjeri zajednice sestrinstva za poboljšanjem zdravlja i dobrobiti pojedinaca, zajednica i zemalja.

2020. godina prilika je medicinskim sestrama/tehničarima i primaljama da približe javnosti ono što rade, da razbiju mitove vezene uz sestrinstvo te da se zalažu za ulaganje u svoju profesiju.

Svim medicinskim sestrama/tehničarima i primaljama čestitamo međunarodni Dan sestrinstva.

Nastavkom pregledavanja naših stranica pretpostavit ćemo da se slažete s prihvaćanjem kolačića.

više informacija

Opća bolnica Zadar koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti na stranici. Nastavkom pregleda naših stranica slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenje stranica OBZ-a klikni na dugme "Slažem se".

Zatvori