Ministar Vili Beroš posjetio je danas Opću bolnicu Zadar
Ministar Vili Beroš posjetio je danas Opću bolnicu Zadar
Ministar Vili Beroš posjetio je danas Opću bolnicu Zadar

Ministar Vili Beroš posjetio je danas Opću bolnicu Zadar

Ministar Vili Beroš u čijoj je pratnji bila i načelnica kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba- Bujević i župan Božidar Longin posjetio je danas Opću bolnicu Zadar gdje se kratko sastao sa vodstvom bolnice te se upoznao sa trenutačnim stanjem.

Ministar je potom prisustvovao konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Zadarske županije. Na konferenciji za novinare ministar je kazao kako je došao ponajprije „zahvaliti svim članovima stožera koji su dobro organizirali posao i svim građanima koji poštuju mjere jer to su mjere koje doista čuvaju zdravlje hrvatske nacije od epidemije“.

„ Na sastanku s članovima Županijskog stožera razgovarao sam o kadrovskim problemima i mogućnostima mobilizacije zdravstvenih radnika s obzirom na moguće ispade. Svatko od nas može napraviti nešto za sebe. Došao sam dati podršku svima ovdje. Još jednom apeliram na građane da se pridržavaju mjera jer se samo tako možemo vratiti u normalan život. Svi kao sustav moramo dati određena rješenja te još jednom apeliram na građane da poštuju sve donesene mjere. Ponukan rezultatima iz intenzivne, iako smo rekli da stariji imaju teži klinički tijek, u zadnje vrijeme pojavila se i mlađa populacija, pa se pokazalo da i ona može oboljeti od težeg oblika, poručio je Beroš mladima.

Odgovarajući na pitanje je li 16 respiratora dovoljno za zadarsko područje, ministar je rekao da u Zadru ima nešto više respiratora.

„Nabavljaju se još četiri respiratora. Nastojimo se što bolje organizirati. Teško je nabaviti respiratore. Ako budemo svi organizirani i ako se budemo držali mjera, možda nam ti respiratori neće ni trebati. Radimo sve da osiguramo adekvatan broj respiratora, ali nemamo čarobni štapić, a i vi ste sada svi jako blizu jedni drugima, molim da se razmaknete, poručio je Beroš novinarima te dodao da „ova ugroza traje mjesec dana, a da je naš zdravstveni sustav reagirao na adekvatan način“. U ovih mjesec dana uspostavili su se centri za testiranje u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Rijeci. U Zadru aparat nije bio adekvatan. Osobno sam u kontaktu s Hrvatima iz vrha zdravstvene organizacije od kojih očekujem informaciju koji je najrelevantniji brzi test“, rekao je Beroš.

 

Nastavkom pregledavanja naših stranica pretpostavit ćemo da se slažete s prihvaćanjem kolačića.

više informacija

Opća bolnica Zadar koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti na stranici. Nastavkom pregleda naših stranica slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenje stranica OBZ-a klikni na dugme "Slažem se".

Zatvori