Međunarodno povjerenstvo utvrdilo da OB Zadar u potpunosti zadovoljava uvijete za obavljanje znanstvene djelatnosti

Međunarodno povjerenstvo utvrdilo da OB Zadar u potpunosti zadovoljava uvijete za obavljanje znanstvene djelatnosti

Opća bolnica Zadar najveća je i najvažnija zdravstvena ustanova u Zadarskoj županiji. Prema registru Trgovačkog suda u Zadru, bolnica je registrirana osim za obavljanje bolničke i specijalističko konzilijarne djelatnosti i za znanstveno – istraživačku i nastavnu djelatnost. Od 1977.god. u bolnici je djelovala Znanstvena jedinica, koja nažalost 2007.god. na preporuku Agencije za znanost i visoko obrazovanje, nije dobila dopusnicu za daljnji rad. U studenome 2019.god. nakon višemjesečne pripreme, prikupljanja potrebne dokumentacije te pisanja Strateškog programa znanstvenih istraživanja za razdoblje od 2019.-2024.god., podnesen je zahtjev bolnice Ministarstvu znanosti i obrazovanja RH za izdavanje dopusnice u svrhu obavljanja znanstvene djelatnosti. Na osnovu navedenog zahtjeva, a nakon provjere dostavljene dokumentacije, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je proslijedilo Agenciji za znanost i visoko obrazovanje svu priloženu dokumentaciju.

U postupku akreditacije, održana je 18. ožujka 2020.god., mrežno putem Skypea, video konferencija tijekom koje je tročlano međunarodno povjerenstvo održalo posebne sastanke s Upravom bolnice i djelatnicima bolnice u znanstveno – nastavnim zvanjima. Nakon održane video konferencije, povjerenstvo je utvrdilo da Opća bolnica Zadar u potpunosti zadovoljava uvijete za dobivanje dopusnice za obavljanje znanstvene djelatnosti. Sukladno tome, Agencije za znanost i visoko obrazovanje uputiti će mišljenje i preporuku Ministarstvu znanosti i obrazovanja RH, koje na osnovu preporuke izdaje dopusnicu za osnivanje Znanstvene jedinice u Općoj bolnici Zadar.

 

Nastavkom pregledavanja naših stranica pretpostavit ćemo da se slažete s prihvaćanjem kolačića.

više informacija

Opća bolnica Zadar koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti na stranici. Nastavkom pregleda naših stranica slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenje stranica OBZ-a klikni na dugme "Slažem se".

Zatvori