Spajanje Opće bolnice Zadar na EVN-ovu plinsku mrežu
Spajanje Opće bolnice Zadar na EVN-ovu plinsku mrežu
Spajanje Opće bolnice Zadar na EVN-ovu plinsku mrežu

Spajanje Opće bolnice Zadar na EVN-ovu plinsku mrežu

Dana 12. ožujka 2020. Opća bolnica Zadar i EVN Croatia svečanim su događanjem obilježili završetak aktivnosti spajanja Opće bolnice Zadar na EVN-ovu plinsku mrežu. Prijelaz na plin Opća bolnica Zadar provela je u nekoliko faza, prijelazom s mazuta na plin početkom 2018. godine (kada je bolnička kuhinja spojena na plin) dok je kotlovnica umjesto mazuta počela koristiti plin dana 10. prosinca 2019., te je s današnjim svečanim obilježavanjem službeno puštena u rad. U sljedećoj fazi je prelazak Poliklinike Opće bolnice Zadar s UNP propan-butana na korištenje plina.

U ime Opće bolnice Zadar uzvanike, među kojima su bili predstavnici Zadarske županije kao i  član Uprave EVN Croatia Plin Vlado Mandić,  pozdravio je ravnatelj Željko Čulina, dr.med. koji je istaknuo kako je u sklopu energetske obnove Opće bolnice Zadar jedna od glavnih zadaća bila zamjena stare, dotrajale i energetski neučinkovite kotlovnice. Kao idealno rješenje pokazao se prelazak s dosadašnjeg mazuta na zemni plin koji je ekološki, ali i financijski najprihvatljiviji. Korištenjem plina, naglasio je ravnatelj, smanjuje se količina štetnih emisija i time pozitivno utječe na okoliš. Spajanjem Bolnice na plin očekuju se i značajne financijske uštede. Navedeni „višak“ sredstava planira se preusmjeriti za nabavu medicinskih uređaja, edukaciju djelatnika, odnosno povećanje kvalitete zdravstvene zaštite korisnika zdravstvenih usluga.

 

Nastavkom pregledavanja naših stranica pretpostavit ćemo da se slažete s prihvaćanjem kolačića.

više informacija

Opća bolnica Zadar koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti na stranici. Nastavkom pregleda naših stranica slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenje stranica OBZ-a klikni na dugme "Slažem se".

Zatvori