Novogodišnji posjet župana Božidara Longina Općoj bolnici Zadar
Novogodišnji posjet župana Božidara Longina Općoj bolnici Zadar
Novogodišnji posjet župana Božidara Longina Općoj bolnici Zadar

Novogodišnji posjet župana Božidara Longina Općoj bolnici Zadar

U pratnji ravnatelja Opće bolnice Zadar Željka Čuline i pročelnika Službe za ginekologiju i opstetriciju Zdenka Matasa župan Božidar Longin prvog dana nove godine posjetio je Odjel rodilišta i rađaone Opće bolnice Zadar.

Uz čestitke majkama i vrijednom osoblju, župan je svima poželio sretnu i uspješnu Novu godinu. Kao prva novogodišnja beba, u OB Zadar na dan 01. siječnja u 3 sata i 16 minuta rođen je mali Toni.

Demografija je ključno pitanje za Hrvatsku. Zato brojnim mjerama, kako s državne tako i s lokalne razine nastojimo pomoći da se stanje popravi. U našoj županiji u prošloj godini smo zabilježili blagi rast novorođene djece i želimo nastaviti s pozitivnim trendom“, naglasio je tom prigodom župan Longin dodavši kako je Zadarska županija u 2019. godini zaprimila dosad najveći broj prijava za naknade za novorođenu djecu, za što je iz proračuna izdvojeno tri milijuna kuna.

Pročelnik Službe za ginekologiju i opstetriciju dr. Zdenko Matas istaknuo je kako broj novorođene djece u zadarskom rodilištu posljednjih dvadesetak godina varira od 1.500 do 1.800. Tijekom prošle godine u zadarskom rodilištu porođeno je ukupno 1.527 djece što je za 5 poroda više u odnosu na 2018. godinu čime Zadarska županija bilježi pozitvne trendove po pitanju demografije.

Broj od 1.500 novorođenčadi nam je donja granica i nekakva psihološka barijera ispod koje nismo išli, što možemo gledati kao svojevrsni uspjeh s obzirom na to da se velik broj ljudi iseljava, a i tendencija je sve manjeg rađanja. Zadarska županija u ovom se pogledu još uvijek dobro drži, za razliku od nekih koje imaju znatan pad u broju novorođene djece“, kazao je dr. Matas.

 

Nastavkom pregledavanja naših stranica pretpostavit ćemo da se slažete s prihvaćanjem kolačića.

više informacija

Opća bolnica Zadar koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti na stranici. Nastavkom pregleda naših stranica slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenje stranica OBZ-a klikni na dugme "Slažem se".

Zatvori