Donacija Erste bank

Donacija Erste bank

Erste banka donirala je dana 23. prosinca 2019. Općoj bolnici Zadar 200.000 kuna za nabavu novog ultrazvučnog uređaja. Ravnatelju dr. Željku Čulini, donaciju je uručio Šime Kevrić, direktor regije Sektora gospodarstva Erste banke. Ravnatelj se zahvalio u ime djelatnika i pacijenata, te u svoje osobno ime. Pri tom je podsjetio da je Erste banka s ciljem podrške pružanja medicinske usluge na području Zadra i Zadarske županije prošle godine podržala akciju Lige protiv raka Zadar pod nazivom “Protiv raka u dva koraka” kao i nabavku novog gastroskopa za potrebe Odjela za gastroskopiju.

Ultrazvučni uređaj nalazi se na Odjelu za kardiologiju,  a liječnicima će omogućiti kvalitetnije i točnije obavljanje dijagnostičkih pretraga na srcu.

Nema dobre kardiologije bez tehnologije, prošla su vremena kada nije bilo tako. Ovo je mali grad, svi se međusobno poznajemo i nije slučajno da se gospodarstvenici odazivaju pozivima. Ja se nadam još nekim donacijama i skorom ponovnom susretu, kada budemo slavili dolazak nove angiosale. Ja i dr. Jogen Patrk, koji vodi intenzivnu njegu, samo smo dio tima od deset kardiologa koji su Zadarsku županiju doveli do mjesta s najnižom smrtnošću od kardiovaskularnih bolesti. Dobri smo zahvaljujući dobrim liječnicima, dobrim ljudima koji nam pomažu, ali i dobroj opremi, čija će kruna biti nova angiosala, rekao je voditelj Odjela za kardiologiju, izv.prof.dr.sc. Dražen Zekanović, prim.dr.med.

Ultrazvuk koristimo u svakodnevnoj praksi. Do sada smo raspolagali s jednim uređajem, kojeg imamo na Poliklinici, a novim aparatima olakšava se naš rad i omogućava kvalitetnija skrb u praćenju strukturnih bolesti, funkcije srčanog mišića, greške u radu srca i sl., rekla je dr. Mira Stipčević, liječnica na Odjelu za kardiologiju.

Nastavkom pregledavanja naših stranica pretpostavit ćemo da se slažete s prihvaćanjem kolačića.

više informacija

Opća bolnica Zadar koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti na stranici. Nastavkom pregleda naših stranica slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenje stranica OBZ-a klikni na dugme "Slažem se".

Zatvori