U Općoj bolnici Zadar postavljene ploče s planom bolnice na Braillovom pismu
U Općoj bolnici Zadar postavljene ploče s planom bolnice na Braillovom pismu

U Općoj bolnici Zadar postavljene ploče s planom bolnice na Braillovom pismu

U okviru projekta „Izgradnja i opremanje dnevnih bolnica Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju Opće bolnice Zadar, te adaptacija i opremanje dnevne bolnice Službe za kirurgiju” kao dio Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. predviđeno je promicanje horizontalnih politika EU što podrazumijeva promicanje održivog razvoja, ravnopravnosti spolova, jednakih mogućnosti i pristupačnosti za osobe s invaliditetom. Slijepe osobe se svakodnevno susreću s poteškoćama u obavljanju različitih životnih aktivnosti, a prvenstveno im je teško kretanje na novim lokacijama. Kako bi omogućili slijepim i slabovidnim osobama bolji pristup informacijama i lakše snalaženje u našoj ustanovi postavljene su Ploče s planom bolnice i uputama na Brailleovom pismu.

Ploče su veličine 100×80 cm, a nalaze se na ulazu u Polikliniku i na ulazu u upravnu zgradu Opće bolnice Zadar. Upotrebom Ploče s planom bolnice i uputama na Brailleovom pismu slijepim i slabovidnim osobama će se olakšati orjentacija i samostalno kretanje unutar bolnice što će im učiniti boravak u bolnici kvalitetnijim i ugodnijim.

 

Nastavkom pregledavanja naših stranica pretpostavit ćemo da se slažete s prihvaćanjem kolačića.

više informacija

Opća bolnica Zadar koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti na stranici. Nastavkom pregleda naših stranica slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenje stranica OBZ-a klikni na dugme "Slažem se".

Zatvori