Općoj bolnici Zadar dodjeljeno bespovratnih milijun kuna za projekt „Vaša sigurnost je u našim rukama“

Općoj bolnici Zadar dodjeljeno bespovratnih milijun kuna za projekt „Vaša sigurnost je u našim rukama“

Slijedom objavljenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Promocija zdravlja i prevencija bolesti – Faza 1“ u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014. – 2020., Europskog socijalnog fonda, Ministarstvo zdravstva je, kao Posredničko tijelo razine 1, dana 23. srpnja 2019. godine, organiziralo svečanost uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za uspješne prijavitelje.

Na svečanosti su uručeni ugovori predstavnicima 12 uspješnih prijavitelja za ukupno 13 ugovorenih projekata ukupne vrijednosti 7.852.722,16 HRK, od kojih bespovratna sredstva iznose 7.768.020,96 HRK. Ukupna financijska alokacija u okviru Poziva iznosi 27 milijuna kuna, od čega se 85 % iznosa osigurava iz Europskog socijalnog fonda, a udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurava Ministarstvo zdravstva iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Opća bolnica Zadar je jedina bolnička zdravstvena ustanova u Republici Hrvatskoj koja je u prvoj fazi Poziva za dostavu projektnih prijedloga „Promocija zdravlja i prevencija bolesti“ dobila značajna sredstva iz Europskog socijalnog fonda.

Ministar zdravstva prof.dr.sc. Milan Kujundžić, dr.med. je u svojstvu posredničkog tijela, potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Općoj bolnici Zadar za unaprjeđenje znanja i vještina zdravstvenih djelatnika i zaposlenika zdravstvenih ustanova u promociji zdravlja i prevenciji bolesti kroz spomenuti projekt. Navedenim ugovorom će se Općoj bolnici Zadar dodijeliti oko milijun kuna bespovratnih sredstava za provedbu projekta „Vaša sigurnost je u našim rukama“.

Bespovratna sredstva u ukupnom maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova od 980.112,83 kuna ustanova je dobila za provedbu projekta kojemu je u fokusu povećanje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti. Kroz projekt se, naime, planira provesti edukacija o kontroli infekcija povezanih s bolničkom skrbi koje su značajan javnozdravstveni problem na globalnoj razini, jer utječe na mortalitet i morbiditet bolesnika u bolnicama.

Podsjetimo, sredstvima iz europskih fondova Opća bolnica Zadar provodi i 50 milijuna kuna vrijedan projekt Izgradnje i opremanja dnevnih bolnica Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju te adaptacije i opremanja dnevne bolnice Službe za kirurgiju.

 

Nastavkom pregledavanja naših stranica pretpostavit ćemo da se slažete s prihvaćanjem kolačića.

više informacija

Opća bolnica Zadar koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti na stranici. Nastavkom pregleda naših stranica slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenje stranica OBZ-a klikni na dugme "Slažem se".

Zatvori