Protokol o postupanju i preporuke za zaštitu od vrućine

Protokol o postupanju i preporuke za zaštitu od vrućine

Nakon promjenjivog svibnja, lipanj donosi prvi val vrućeg vremena ove godine s očekivanim dnevnim temperaturama zraka od najviših dnevnih 30 do 35 °C. Dnevne i noćne temperature uzrokuju vrućine s kojima se suočavamo ovih dana, a koje se očekuju i tijekom sljedećeg tjedna.

No, vrućine nisu samo neugodne, one su potencijalno i vrlo opasne, posebice kad je riječ o djeci i osobama starije životne dobi te kroničnim bolesnicima! Zato donosimo nekoliko korisnih savjeta kako ih što lakše podnijeti i zaštitili se od njih.

Protokol o postupanju i preporuke za zaštitu od vrućine uključuje potrebne postupke za pripravnost i djelovanje službe zdravstvene i socijalne skrbi te drugih institucija, na nacionalnoj i lokalnoj razini u slučaju opasnosti od toplinskog vala.

 

 

Nastavkom pregledavanja naših stranica pretpostavit ćemo da se slažete s prihvaćanjem kolačića.

više informacija

Opća bolnica Zadar koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti na stranici. Nastavkom pregleda naših stranica slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenje stranica OBZ-a klikni na dugme "Slažem se".

Zatvori