Proslava međunarodnog dana sestrinstva i Zadarsko bijelo srce 2019.

Proslava međunarodnog dana sestrinstva i Zadarsko bijelo srce 2019.

Dana 13.svibnja 2019. u Zadru će se održati središnja proslava Međunarodnog dana sestrinstva, a koji se tradicionalno obilježava u cijelom svijetu na dan 12. svibnja, u spomen na rođenje Florence Nihgtingale, začetnice modernog sestrinstva.

Zadarsko bijelo srce je odličje koje se još od 2000 godine dodjeljuje medicinskim sestrama i tehničarima Zadarske županije, a u znak zahvalnosti za doprinos u promociji sestrinstva i zdravlja u zajednici u kojoj žive i djeluju. Tradicionalno se izrađuje od paške čipke.

Slika 1. Simbol Zadarskog bijelog srca

Ovogodišni dobitnici Zadarskog bijelog srca ispred Opće bolnice Zadar

Ove godine „Odličje Zadarsko bijelo srce“ se dodijeljuje dobitnicima :

Na svečanosti uoči svjetskog dana sestrinstva Zadarsko bijelo srce  za 2019. dodijelit će se sljedećim medicinskim sestrama i tehničarima:

  • Anka Babić, medicinska sestra, Opća bolnica Zadar
  • Ivana Mužanović, prvostupnica sestrinstva, Opća bolnica Zadar, a ispred Ureda za sestrinstvo
  • Mandica Galić, medicinska sestra, Opća bolnica Zadar, a ispred Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara
  • Marica Jakovina, primalja, Opća bolnica Zadar, a ispred Hrvatske komore primalja (HKP) – podružnice Zadar

Zahvalnica „Zadarsko bijelo srce“ za 2019. za  kontinuiranu pomoć i podršku u doprinosu razvoja sestrinstva u Zadarskoj županiji, a ispred Povjerenstva za Zadarsko bijelo srce dodijelit će se uvaženim osobama:

  • dr. sc. Dario Nakić, dr. med., Pročelnik Službe za interne bolesti, ispred Odjela za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru.
  • Zvonimir Vrančić, dr. med., dugogodišnji ravnatelj Opće bolnice Zadar, nekadašnji gradonačelnik i dogradonačelnik Grada Zadra,

Ove godine povodom Međunardnog dana sestrinstva Međunarodno vijeće medicinskih sestara  obilježava svjetski Dan sestrinstva sloganom:“Sestrinstvo: glas koji vodi! Zdravlje za sve.”.

Naime, sve ovo ukazuje da  medicinske sestre i tehničari imaju važan utjecaj u svim segmentima postizanja kvalitetnog života pojedinca i cijele zajednice.

Svim medicinskim sestrama i tehničarima Opće bolnice Zadar čestitamo Međunarodni dan sestrinstva.

 

Nastavkom pregledavanja naših stranica pretpostavit ćemo da se slažete s prihvaćanjem kolačića.

više informacija

Opća bolnica Zadar koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti na stranici. Nastavkom pregleda naših stranica slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenje stranica OBZ-a klikni na dugme "Slažem se".

Zatvori