Izvješće o poslovanju za 2018. godinu

Izvješće o poslovanju za 2018. godinu

Dana 27.veljače 2019. godine Upravno vijeće OB Zadar je prihvatilo izvješće o Izvršenju financijskog plana za 2018. godinu i Izvješća o poslovanju  i raspodjeli rezultata poslovanja za 2018. godinu tj. iskazani višak prihoda nad rashodima u iznosu od 966.862,00 kune.

Navedeni višak prihoda je rezultat mjera usmjerenih ka uređenju načina poslovanja i ostvarenju pozitivnog financijskog rezultata koji se nisu na niti jedan način negativno odrazili na kvalitetu i kvantitetu pruženih usluga i dostupnosti zdravstvene zaštite naše Ustanove.

Uz sve navedeno Bolnica i dalje namjerava provoditi aktivnosti i mjere usmjerene ka otklanjanju nastanka negativnog poslovanja, a sve sukladno mjerama donesenog Akcijskog plana pokrića sukcesivnog manjka u financijskom poslovanju.

Zaključno, jasno je da su sredstva za zdravstvo limitirana i da zdravstvo mora participirati u općim mjerama racionalizacije i stabilizacije, međutim ne može se od bolničkih ustanova očekivati da uspješno posluju ukoliko stvarno izvršeni rad nije odgovarajuće vrednovan niti plaćen.

Očekivano plaćanje bolnicama temeljem fakturirane realizacije odnosno ostvarenog programa rada trebalo bi dovesti do restrukturiranja, uravnoteženosti tekućih prihoda i rashoda, te bi se u slučaju OB Zadar osigurao višak sredstava za pokriće manjka iz proteklih godina, te nova ulaganja.

 

 

Ravnatelj Opće bolnice Zadar
Željko Čulina, dr. med.

 

Nastavkom pregledavanja naših stranica pretpostavit ćemo da se slažete s prihvaćanjem kolačića.

više informacija

Opća bolnica Zadar koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti na stranici. Nastavkom pregleda naših stranica slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenje stranica OBZ-a klikni na dugme "Slažem se".

Zatvori