Home / 0
Loading Events

« All Events

Obilježavanje Svjetskog dana upalnih bolesti crijeva 19. svibnja WORLD IBD DAY

svibanj 18 - svibanj 25

Povodom Svjetskog dana upalnih bolesti crijeva 19.05. (WORLD IBD DAY), na Narodnom trgu u Zadru provest ćemo akciju „Sestrinstvo u promociji zdravlja oboljelih od upalnih bolesti crijeva“ u vremenu od 10:00 do 12:00 sati.

Procijenjuje se da u Hrvatskoj preko 5000 ljudi različite životne dobi boluje od upalnih bolesti crijeva. Oboljelima je narušena kvaliteta života, potrebne su im česte konzultacije, ambulantne kontrole, pretrage i hospitalizacije. Osim smetnji i tegoba koje ima pričinja njihova bolest, nažalost još uvijek često doživljavaju i druge neugodnosti na radnom mjestu, u široj zajednici ili u društvu svojih vršnjaka.

Cilj akcije je promocija zdravlja i svijesnosti o upalnim bolestima crijeva (Crohnova bolest i Ulcerozni kolitis) koje se najčešće javljaju između 15 i 25 godine života  odnosno pogađaju mladu populaciju.

Navedenu akciju provoditi će medicinske sestre Odjela za gastroenterologiju, Odjela za intenzivnu internističku skrb, Gastro endoskopije i ambulanti Opće bolnice Zadar, studenti i nastavnici Odjela za zdravstvene studije, Sveučilišta u Zadru, te učenici i nastavnici Medicinske škole Zadar.

Details

Start:
svibanj 18
End:
svibanj 25

Organizer

Odjel za Gastroenterologiju

Venue

Zadar 23000 Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Map

Nastavkom pregledavanja naših stranica pretpostavit ćemo da se slažete s prihvaćanjem kolačića.

više informacija

Opća bolnica Zadar koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti na stranici. Nastavkom pregleda naših stranica slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenje stranica OBZ-a klikni na dugme "Slažem se".

Zatvori