Zbrinjavanje hitnih pacijenata

Zbrinjavanje hitnih pacijenata

Dana 06. srpnja 2018. godine u Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Zadarske županije održan je sastanak ravnatelja zdravstvenih ustanova s ciljem unaprjeđenja zbrinjavanja hitnih pacijenata. Sukladno dogovoru ravnatelja ustanova Opće bolnice Zadar, Doma zdravlja Zadarske županije i Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije u svezi pružanja usluga u Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu (OHBP), a kako bi hitno zbrinjavanje pacijenata bilo što učinkovitije i kvalitetnije, preporuča se u OHBP Opće bolnice Zadar upućivati pacijente kojima je potrebno provođenje mjera i postupaka hitnog bolničkog medicinskog zbrinjavanja u zdravstvenoj ustanovi (pacijenti upućeni „crvenom“ uputnicom od strane liječnika opće/obiteljske medicine ili vozilima hitne pomoći).

Posebna dežurstva (subota, nedjelja i blagdani) na području Zadarske županije organizirana su u djelatnosti opće/obiteljske medicine i zdravstvene zaštite djece, a ordinacije su smještene u Općoj bolnici Zadar (ordinacija opće/obiteljske medicine u prizemlju zgrade kirurgije, pedijatrijska ambulanta u prizemlju zgrade ginekologije).

Novom Mrežom hitne medicine od 1. siječnja 2017. godine u Ispostavama Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije povećan je broj timova T1 (liječnik, sestra, vozač), a smanjen je broj timova T2 (dvije sestre/tehničara).U prostorima Zavoda za hitnu medicinu (Ivana Mažuranića 28 a) na raspolaganju su dva tima (liječnik i medicinska sestra) za kontinuirani ambulantni rad tijekom 24 sata.

Također, tijekom turističke sezone od 1. lipnja do 31. kolovoza 2018. godine u Zavodu za hitnu medicinu ZŽ (Ivana Mažuranića 28) i njegovim Ispostavama u Biogradu, Ninu (punkt Vir) i na Pagu rade dodatni turistički timovi u sklopu tzv. turističkih ambulanti.

Plan ispostava ZHMZZ.pdf

 

Nastavkom pregledavanja naših stranica pretpostavit ćemo da se slažete s prihvaćanjem kolačića.

više informacija

Opća bolnica Zadar koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti na stranici. Nastavkom pregleda naših stranica slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenje stranica OBZ-a klikni na dugme "Slažem se".

Zatvori